GRUPUL EDITORIAL CORINT reuneşte sub o singură siglă editurile Corint, Corint Books, Corint Junior şi Corint Educaţional. De peste 20 de ani, grupul de edituri CORINT oferă cititorilor un portofoliu de lucrări generos: manuale şcolare, auxiliare şcolare, dicţionare, atlase şi tratate, lucrări de medicină, istorie, geografie, carte pentru copii şi tineret. Beletristica ocupă un loc important în cadrul editurii CORINT BOOKS, prin colecţiile de literatură străină clasică şi contemporană şi de scriitori români reprezentativi. CORINT EDUCAŢIONAL publică în fiecare an, de aproape doua decenii, peste 100 de manuale pentru învăţământul preuniversitar, avizate de MECS, fiind producătorul celui mai mare portofoliu de lucrări de acest tip din România.          

CORINT JUNIOR, una dintre cele mai importante edituri consacrate copiilor şi tinerilor din România, oferă acestora: cărţi fantasy şi de ficţiune, aflate pe listele de bestselleruri internaţionale, literatură de autori contemporani, dar şi literatură clasică şi universală, atlase şi enciclopedii, cărţi ilustrate pentru toate categoriile de vârstă. GRUPUL

EDITORIAL CORINT este un reper major al industriei de carte din România, o permanenţă a excelenţei şi inovaţiei şi preferatul a milioane de cititori de toate vârstele.

Editura CORINT EDUCAŢIONAL a publicat, în 20 de ani, peste 100 de manuale pentru învaţământul preuniversitar avizate de MEN.

Specializată în lucrări cu profil educaţional, editura dedică un spaţiu amplu manualelor şcolare, multe dintre ele fiind traduse şi în limbile germană şi maghiară. Exigenţa privind calitatea profesională a autorilor, caracterul riguros ştiintific al conţinutului, stilul elevat, eleganţa graficii şi, nu în ultimul rând, standardele ridicate la care se realizează tipărirea, precum şi promptitudinea livrărilor au impus manualele CORINT în rândul profesorilor şi elevilor.

Manualele editate de CORINT EDUCAŢIONAL sunt mai mult decât o expunere searbădă de conţinuturi, de propuneri şi planuri de învăţare. Manualele CORINT propun o metodă, invită la gândire, provoacă o discuţie.

ASOCIAŢIA CORINT PRO LECTURA este o asociaţie non profit creată de Gupul Editorial Corint în anul 2010, care prin proiectul educaţional PAŞAPORT PENTRU CULTURĂ, încearcă să reabiliteze imaginea actului educaţional prin lectură şi să promoveze cu adevărat valorile morale ale actului educaţional. 

Transmiterea valorilor şi tradiţiilor unei societăţi de la o generaţie la alta, reprezintă în fapt programarea culturală a viitoarelor generaţii. 

Proiectul educaţional Pasaport pentru cultură, realizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, a luat naştere pentru acele cadre didactice si acei părinţi care vor să se implice activ în procesul educaţional al elevilor. Prin intermediul proiectului educaţional Pasaport pentru cultură, elevii, cu siguranţă, vor deveni mai responsabili, vor înţelege importanţa lecturii si o vor percepe ca pe o activitate liber consimţită, plină de farmec şi imaginaţie. 

 

Go to top